Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

60+3 Geçmiş Data Tablosu

Kullanıcı avatarı
artuns
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

60+3 Geçmiş Data Tablosu

Mesaj gönderen artuns »

İyi akşamlar Turhan Bey Ben D600-D666 37 adet eğriden oluşan geçmiş data tablosu yapmak istiyorum. Bununla ilgili denemeler yaptım ama ikinci 60 word alanına veri atamasını yapamadım. Yaptığım denemelerde ikinci 60 lık alana atadığım değerler birinci 60 lık alandakilerin ilgili word lerindeki değerleri gösteriyor. Örneğin d602 dekiler d662 görünüyor. Bunun uygulaması ile ilgili yardımcı olur musunuz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: 60+3 Geçmiş Data Tablosu

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Bir HMI data kayıt pencersinde maximum 60word'e kadar kayıt alabilirsiniz. 60Word'den daha uzun veri kaydı için iki tablo kullanmalısınız. Örneğe göre HMI data kaydı oluştururken dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır.

- HMI; Okuma Adresi D600 den itibaren 60word uzunluğunda veri kaydedecktir.

- Başlangıç pozisyonu ve uzunluk satırında yer alan değere göre başlangıç pozisyonu 0 ve uzunluk 1 girilmiş ise HMI öğe oalrak belirtilen satır numarasında D600+0= D600 datasından itibaren 1 word veri kaydedecktir.

- Başlangıç pozisyonu ve uzunluk satırında yer alan değere göre başlangıç pozisyonu 20 ve uzunluk 2 girilmiş ise HMI öğe oalrak belirtilen satır numarasında D600+20= D620 datasından itibaren 2 word(DW) veri kaydedecktir.

-Eğer 1. Geçmiş data tablosunda 60 word veri aldıysanız, 2.Buffer tablosunun okuma adresi D600+60= D659 olarak başlatmalısınız.

HMI_Data_Kayıt.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
artuns
İletişim:

Re: 60+3 Geçmiş Data Tablosu

Mesaj gönderen artuns »

Teşekkür ederim

“HMI Forum” sayfasına dön