Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Bit to WORD

Kullanıcı avatarı
ucan_kus
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Bit to WORD

Mesaj gönderen ucan_kus »

Merhaba PLC ye encoder bağladım. PLC ye gelen değeri HMI ekranda internal Memory WORD değerine çevire bilirmiyiz. Makro ekranın da bir türlü bulamadım.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Bit to WORD

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

|LD M1000|-------------------------|MOV K4M0 D0|; komutu ile M0 bitinden itibaren (4x4=16) bit adresi D0 datasına

|LD M1000|-------------------------|MOV D0 K4M0|; komutu ile D0 datasının bitlerini M0 dan itibaren (4X4=16) bit adrese taşıyabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
nexit1111
İletişim:

Mesaj gönderen nexit1111 »

Merhaba SA plc de bset ve bout komutları yok galiba. D100 Alarm registeri olarak kullanıyorum plc tarafında d100 bitlerini nasıl kullanabilirim veya panel dop-as35thtd alarm değişenlerini nasıl okumalıyım
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Birinci nesil PLC lerde yoktur. Fakat alarm ayarınıza M16 ve katında bir adres tanımlayın örnek M160. PLC içerisinde de alarmlarınızı M160 tan itibaren sıralayın.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal

“HMI Forum” sayfasına dön