Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
modbus rtu ayar
- fakbas
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
modbus rtu ayar
Merhaba
Bir projede
1 adet dop S410 master
1 adet SS2 plc
1 adet invertör
1 adet Agılık indicatörüm (bu indicatör 8 none 1 9600 ayarlanabiliyor)
Bunların hepsini Modbus rtu ile Dop panel master olacak şekilde ayarlamak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim
tşk
Bir projede
1 adet dop S410 master
1 adet SS2 plc
1 adet invertör
1 adet Agılık indicatörüm (bu indicatör 8 none 1 9600 ayarlanabiliyor)
Bunların hepsini Modbus rtu ile Dop panel master olacak şekilde ayarlamak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim
tşk
- Turhan
- İletişim:
Re: modbus rtu ayar
Meerhaba,
Haberleşme ayarlarınızı 'Delta Controller RTU' seçerseniz Delta ürünleri ve diğer cihazlar ile haberleşme sağlayabilirsiniz.
Haberleşme ayarlarınızı 'Delta Controller RTU' seçerseniz Delta ürünleri ve diğer cihazlar ile haberleşme sağlayabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- fakbas
- İletişim:
Merhaba Turhan bey
Plc tarafında bir ayar yapmalımıyım
tşk
Plc tarafında bir ayar yapmalımıyım
tşk
- Turhan
- İletişim:
Aşağıdaki komut satırlarını programda kullanmanız yeterli olacaktır. Bu komutlar PLC com-2 RS-485 haberleşme arabiriminin protokollerini 8,N,1,9600 RTU ve PLC istasyon numarasını 1 olarak değiştirecektir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- fakbas
- İletişim:
Merhaba
Tek tek haberleşmede sorun yok haberleşiyor 1 istasyon plc 2 istasyon indikatör 2 adres için numeric display yazılınca read error 8 veriyor.
tşk
Tek tek haberleşmede sorun yok haberleşiyor 1 istasyon plc 2 istasyon indikatör 2 adres için numeric display yazılınca read error 8 veriyor.
tşk
- Turhan
- İletişim:
Tüm cihazlar için haberleşme protokollerinin aynı ve istasyon numaralarının farklı olduğuna emin olunuz.
Sorun devam eder ise; sorun yaşadığınız ürünün model kodu, istasyon no, yazmaya çalıştığınız veri ve adresini mesajda belirtiniz.
Sorun devam eder ise; sorun yaşadığınız ürünün model kodu, istasyon no, yazmaya çalıştığınız veri ve adresini mesajda belirtiniz.
DELTA Electronics Turkey
- fakbas
- İletişim:
Merhaba
Plc 2 indicatör 1 olarak ayarlandı ikisi haberleşme yapıyor ışıkları yanıp sönüyor fakat indikatör yani 1 adres read error veriyor
[attachment=0]Capture.GIF[/attachment]
Plc 2 indicatör 1 olarak ayarlandı ikisi haberleşme yapıyor ışıkları yanıp sönüyor fakat indikatör yani 1 adres read error veriyor
[attachment=0]Capture.GIF[/attachment]
- fakbas
- İletişim:
Merhaba
buda kullanım klavuzu
tşk
buda kullanım klavuzu
tşk
- Turhan
- İletişim:
HMI üzerinde yalnızca 40.014 adresine veri yazmaya çalıştığınızda herhangi bir hata kodu aldınız mı?
Not: Adresin word ve unsigned decimal olduğuna dikkat ediniz.
Not: Adresin word ve unsigned decimal olduğuna dikkat ediniz.
DELTA Electronics Turkey
- fakbas
- İletişim:
Merhaba
Dediginiz gibi yaptım 40001 agırlık degerini okuyorum 40014 adresine istedigim degeri yazıyorum fakat plc herhangi (adres 2 ) yazdıgımda read error veriyor.
tşk
Dediginiz gibi yaptım 40001 agırlık degerini okuyorum 40014 adresine istedigim degeri yazıyorum fakat plc herhangi (adres 2 ) yazdıgımda read error veriyor.
tşk