Merhaba Turhan Bey.
Böyle bir uygulama yapmak istiyorum fakat bir türlü nasıl yapacağımı anlamış değilim. Hem reçete fonksiyonu olacak hem şimdi ekran alıntısındaki gibi komut sırasını nasıl plc tarafından işlemi başlatıp adımları yukarıdan aşağıya doğru biten işlem bir alt satırdaki işlemi başlatacak plc içersinde hmi tarafındada hangi işlem çalışıyorsa ona ait işlemi adım larda göösterecek.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
BU UYGULAMADA REÇETE VE ADIMLARI NASIL PLC TARAFINDAN TETİKLERİM.
- mekatronik64
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
BU UYGULAMADA REÇETE VE ADIMLARI NASIL PLC TARAFINDAN TETİKLERİM.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Ciseotomasyon
- İletişim:
Re: BU UYGULAMADA REÇETE VE ADIMLARI NASIL PLC TARAFINDAN TETİKLERİM.
Merhaba komuta bastığınızda plc tarafında her komutu set edebilirsiniz set ettiğiz komutun çalışma şartıları tamamsa bir sonraki komutu setle Diğer komutlar resetle gibi örnek 1. Komut ldpm1(hmı)....setm100
Ldpm100....resetm102
Ldm100....y0 kapak kapat
Ldm100 ...,ldx0( kapak kapandı sinyali) geldi ise setm102 2. Komutu setle
2. Komut Ldpm2(hmı)......setm102
Ldpm102......rstm100
Ldm102......y1 su al
Ldm102 .....ld>= seviye datası set seviye datası...3.komutu set m103 gibi komut set diğerleri tüm komutlar reset bir de kmutun tamamlanması için gerekli şartlar oluşturduktan sonra diğer komuta geç gibi mantık oluşturula bilir ben bu tip kumaş boyama jeti yaptım yardımcı olamaya çalışırım kolay gelsin
Ldpm100....resetm102
Ldm100....y0 kapak kapat
Ldm100 ...,ldx0( kapak kapandı sinyali) geldi ise setm102 2. Komutu setle
2. Komut Ldpm2(hmı)......setm102
Ldpm102......rstm100
Ldm102......y1 su al
Ldm102 .....ld>= seviye datası set seviye datası...3.komutu set m103 gibi komut set diğerleri tüm komutlar reset bir de kmutun tamamlanması için gerekli şartlar oluşturduktan sonra diğer komuta geç gibi mantık oluşturula bilir ben bu tip kumaş boyama jeti yaptım yardımcı olamaya çalışırım kolay gelsin
Automation
- Ciseotomasyon
- İletişim:
Reçeteye göre komut sıraları değişiyorsa her komuta bir numara vererek ve her step adımına data tanımlayarak hangi step aktif ise komut no step datasına eşitse ld m100 ld=k1( 1komutno) step datasına eşitse 1 .komut çalıştır
Ld m102 ld=k1 2.step datasına eşitse 1 .komut çalıştır gibi 1. Step ldm100 ldx0 ise ld=k1 step datasına eşitse 2. Stepe geç
Ld m102 ld=k1 2.step datasına eşitse 1 .komut çalıştır gibi 1. Step ldm100 ldx0 ise ld=k1 step datasına eşitse 2. Stepe geç
Automation
- Ciseotomasyon
- İletişim:
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Automation
- mekatronik64
- İletişim:
Teşekkür ederim kardeşim aynı sektörde çalışıyoruz galiba benim şu an yapmaya çalıştığım makine iplik bobin fiksaj kazanı. Eliar tbb 6000 diye bir cihaz vardı onun çalışma şeklinde yapmaya çaılışıyorum.