Herkese iyi günler,
HMI üzerinde bir sayıcıdan gelen verileri okuyorum. Bu verileri günlük olarak HMI üzerinde bir sayfa oluşturup oraya kaydetmem gerekiyor. PLC üzerinden mi gerçekleştirmem gerekiyor yoksa HMI üzerinden mi ? Teşekkürler.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
HMI VERİ KAYIT
- hsy
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- İslam
- İletişim:
Re: HMI VERİ KAYIT
Merhaba,
HMI Data kayıt için tetikleme tipini PLC seçebildiğiniz gibi Timer olarakta seçebilirsiniz, verilerin kaydedileceği yer olarakta HMI-USB Bellek-SD Kart gibi seçenekler mevcuttur. Aşağıdaki linke tıklayarak HMI Data Kayıt ile ilgili hazırlanmış örnekten faydalanabilirsiniz.
HMI Data Kayıt
HMI Data kayıt için tetikleme tipini PLC seçebildiğiniz gibi Timer olarakta seçebilirsiniz, verilerin kaydedileceği yer olarakta HMI-USB Bellek-SD Kart gibi seçenekler mevcuttur. Aşağıdaki linke tıklayarak HMI Data Kayıt ile ilgili hazırlanmış örnekten faydalanabilirsiniz.
HMI Data Kayıt
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- hsy
- İletişim:
Teşekkür ederim forumdaki tüm örnekleri inceledim, veri kaydetme işlemlerini yapabiliyorum ama ben her günün sonunda otomatik kaydetmek istiyorum o kısmı yapamadım.
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
'Gün sonu' diye özel bir kayıt yada böyle bir tanım bulunmamaktadır. Data kayıt tetikleme işlemini önceki mesajda belirttiğim gibi PLC ya da bir Timer ile gerçekleştirebilirsiniz.
'Gün sonu' diye özel bir kayıt yada böyle bir tanım bulunmamaktadır. Data kayıt tetikleme işlemini önceki mesajda belirttiğim gibi PLC ya da bir Timer ile gerçekleştirebilirsiniz.
- hsy
- İletişim:
Teşekkür ederim. Zaten tetiklemeyi PLC'nin gerçek zaman saatini kullanarak karşılaştırma komutları ile yapacağım. Orada herhangi bir sorunum yok. Gerekli buffer ve kontrol bloğu ayarlarım bu şekilde olmasına rağmen herhangi bir veri alamıyorum. Sorunumun HMI tarafında olduğunu düşünüyorum. Data kayıt tablosunda sadece bir buffer çalışacak. Okumayı D100 adresinden yapacağım.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
Kayıt işleminin gerçekleşmesi için Yapılandırma içerisinde Data Kayıt Buffer Örnek'te kullanacağınız adresin bitlerini tetiklemelisiniz.
Kayıt işleminin gerçekleşmesi için Yapılandırma içerisinde Data Kayıt Buffer Örnek'te kullanacağınız adresin bitlerini tetiklemelisiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.