Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

HMI da haberleşmeyi Aktif ve Pasif Etmek

Kullanıcı avatarı
Yucelnce
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

HMI da haberleşmeyi Aktif ve Pasif Etmek

Mesaj gönderen Yucelnce »

Merhabalar herkese kolay gelsin.
Elimde B10S615 model hmı var com2 portunda 3plc com3 portunda ise 20ad boya tabancası var tüm haberleşme Modbus rs485 üzerinden yapılıyor. Kullanıcı bu tabancalardan bazılarını duruma göre kapatmak istiyor kapatınca haberleşme hatası almaması için programdan haberleşmeyi kesmek istiyorum örneğin com3e bağlı istasyon numarası 1 olan tabancayı iptal edince o tabancaya ait haberleşmenin de iptal olmasını istiyorum. Bunu yapmak için arka plan makroda STATIONON ve STATIONOFF komutlarını buldum.

IF $1.0 == ON
STATIONON($2, $1)
ENDIF
IF $1.0 == OFF
STATIONOFF($2, $1)
ENDIF
END

bu şekilde bir makro yazdım ama haberleşmeyi iptal edemedim yardımcı olursanız çok sevinirim..
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: HMI da haberleşmeyi Aktif ve Pasif Etmek

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Komut kullanımınzdaki değişkenler ile ilgili bir sorun var gibi.

Aşağıdaki komut satırlarını örnekleyecek olursak $M100 datasının 0.Biti pasif ise COM-3 portuna bağlı 1 numaralı slave cihaz haberleşmeye açık, $M100 datasının 0.Biti aktif ise bu istasyon haberleşmeye kapalıdır.

IF $M100.0 == OFF
STATIONON(2, 1)
ELSE
STATIONOFF(2, 1)
ENDIF

StationOn.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Yucelnce
İletişim:

Re: HMI da haberleşmeyi Aktif ve Pasif Etmek

Mesaj gönderen Yucelnce »

Çok teşekkür ederim Turhan Bey şimdi oldu.. İyi Çalışmalar..

“HMI Forum” sayfasına dön