Merhaba. Bir proje uzerınde calısıyorum ve yapmak ıstedıgım seyı dop b de yapabılır mıyım cozemedım sızlerden yardım ısteyecektım.
Plc uzerındekı bır data makınenın lıneer cetvelındekı degerı gosterıyor. Ben HMI uzerınden ıstedıgım zaaman o data ıcerısındekı degerı bır ısım yazarak bır yere kaydetmek ıstıyorum. Atıyorum lıneer cetvelde 10 degerı gozuuyor ben butona basınca artık ne olursa, 10cmBoru adı altında bı yere kaydedıcem. Daha sonra ıstedgımde de o ısmını yazmıs oldugum 10cmBoru datasını secıp plc de bı adrese yollayacam. ve bu sadece 1 kaydetme olmayacak ıstedıgım zaman ıstedıgım ısımde datayı bır yere kaydetmek ıstıyorum. Bıraz karmasık anlattım sanırım umarım anlatabılmısımdır. bu prosesı nasıll gerceklestırebılırım? Teşekkürler
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DOP B Dinamik Data Kayıt
- apomavi
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Turhan
- İletişim:
Re: DOP B Dinamik Data Kayıt
Merhaba,
Eğer 10cmBoru karakter ifadesi ile kayıt edeceğiniz proses birden fazla değişkenden oluşuyır ise DOP100'de reçete özelliği ile verileri HMI'a kaydedebilir. Benzer şekilde bu isime ait kayıtlı değerleri çağırıp PLC'ye yükleyebilirsiniz.
Not: DOP100 serisi HMI modelleri DOP-B modellerinden farklı olarak reçete verilerini isim yani ASCII karakter olarak kayıt edebilir. Bu isim ile reçete verileri çağırılabilir.
Eğer 10cmBoru karakter ifadesi ile kayıt edeceğiniz proses birden fazla değişkenden oluşuyır ise DOP100'de reçete özelliği ile verileri HMI'a kaydedebilir. Benzer şekilde bu isime ait kayıtlı değerleri çağırıp PLC'ye yükleyebilirsiniz.
Not: DOP100 serisi HMI modelleri DOP-B modellerinden farklı olarak reçete verilerini isim yani ASCII karakter olarak kayıt edebilir. Bu isim ile reçete verileri çağırılabilir.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- apomavi
- İletişim:
Elimizde DOP B serısı HMI var ama? bu ısımler ılla ASCI olmak zorunda degıller, word olarak sayı degerıde olabılır. Atıyorum 10 luk boru ıcın 10 yazarım. operator "10" ısmının ıcerısıne o andakı lıneer cetvel degerını kaydeder. Daha sonra bı yerden o "10" degıskenını secıp plc ye yollar. gibi. Bunu dop b ıle ne tur elementler kullanarak yapabılırım.
- Turhan
- İletişim:
DOP-B'de reçete çağırma işlemi RCPNO elementi ile sayısal sabit değere göre kullanılabilir. HMI Reçete Fonksiyonları'nı inceleyiniz.
DELTA Electronics Turkey