Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Ekran Koruyucu Devre Dışı Bırakmak
- savas55
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Ekran Koruyucu Devre Dışı Bırakmak
Merhabalar;
Başlıkta da belirttiğim gibi DOP-107ev modeli HMI ekranın sistem ayarlarında dakika olarak 0-100 arsı değer görünüyor ancak ben hiç devreye girmemesini istiyorum ekran koruyucunun bunu nasıl yapabilirim uğraştım çözemedim.
Teşekkürler.
Başlıkta da belirttiğim gibi DOP-107ev modeli HMI ekranın sistem ayarlarında dakika olarak 0-100 arsı değer görünüyor ancak ben hiç devreye girmemesini istiyorum ekran koruyucunun bunu nasıl yapabilirim uğraştım çözemedim.
Teşekkürler.
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Re: Ekran Koruyucu Devre Dışı Bırakmak
DOPSoft içerisinden ayarı kapatabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
DOPSoft 4.00 programından Seçenekler-->Yapılandırma-->Diğer-->Ekran Koruyucu Aktif tikini kaldırıp bu şekilde program yükleme yapmalısınız. Ya da HMI Sistem menüsü içerisinden MISC-->Screen Saver Time-->0 yapmalısınız.
DOPSoft 4.00 programından Seçenekler-->Yapılandırma-->Diğer-->Ekran Koruyucu Aktif tikini kaldırıp bu şekilde program yükleme yapmalısınız. Ya da HMI Sistem menüsü içerisinden MISC-->Screen Saver Time-->0 yapmalısınız.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- savas55
- İletişim:
Teşekkürler ancak bir sorum aha olacak ben bu HMI içerisine her program yüklediğimde sistem ayarları default oluyor bağlantı vs. yeniden yeniden ayarlamak durumunda kalıyorum bunu nasıl düzeltebilirim.İslam yazdı: 23 Eyl 2020, 13:39 Merhaba,
Yani yaptığım sistem ayarları sabit kalsın istiyorum değiştirmediğim sürece.
- savas55
- İletişim:
Her Program Yüklemede sürekli olarak ayarlar sıfırlanıyor. HMI Sistem ayarları.
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
Sıfırlandığını söylediğiniz hangi HMI sistem ayarlarıdır? Mesela Screen Saver Time 0 olarak girilmiştir, program attıktan sonra 10 oluyordur gibi.
Sıfırlandığını söylediğiniz hangi HMI sistem ayarlarıdır? Mesela Screen Saver Time 0 olarak girilmiştir, program attıktan sonra 10 oluyordur gibi.
- savas55
- İletişim:
Sistem dil ayarları,AĞ Ayarları,AĞ Ugulama Ayarları,Com Port Ayarları her program yükleme sonrası değiştiriyorum. sistem aktif çalışsın diye.İslam yazdı: 24 Eyl 2020, 11:13 Merhaba,
- savas55
- İletişim:
Sistem dil ayarları,AĞ Ayarları IP Gidiyor,AĞ Ugulama Ayarları VC Off Oluyor,Com Port Ayarları Com Modu rs485 ama default olarak 232 oluyor gibi. yani tamamen sıfr ayarına dönüyor her program yükleme sonrası değiştiriyorum sistem aktif çalışsın diye ancak programın başındayız ve aktif test etmeye çalıştığımız için kontrol ederken sürekli programı güncelleyip yüklüyoruz ve dolayısı ile bu sorun sürekli olyor.İslam yazdı: 24 Eyl 2020, 11:13 Merhaba,
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
HMI sistem menüsündeki yapılan değişikliklerin her program yüklemesinde kalıcı olması için programınızı bu değişen ayarlara göre düzeltmeniz gerekir. Örnek verecek olursam; HMI sistem menüsünün default dili ingilizcedir. Siz sistem menüsüne girip burayı türkçe yapabilirsiniz ancak program yüklerken aşağıdaki görülen menüde default olarak ingilizce seçilidir. Ayarlarınızın kalıcı olması için burayı türkçe olarak seçip yüklemeniz gerekmektedir.
HMI sistem menüsündeki yapılan değişikliklerin her program yüklemesinde kalıcı olması için programınızı bu değişen ayarlara göre düzeltmeniz gerekir. Örnek verecek olursam; HMI sistem menüsünün default dili ingilizcedir. Siz sistem menüsüne girip burayı türkçe yapabilirsiniz ancak program yüklerken aşağıdaki görülen menüde default olarak ingilizce seçilidir. Ayarlarınızın kalıcı olması için burayı türkçe olarak seçip yüklemeniz gerekmektedir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- savas55
- İletişim:
Bunu anladım uyguladım okeydir. Teşekkür ederim.İslam yazdı: 24 Eyl 2020, 13:59 Merhaba,
dil.png
Ancak şöyle karmaşık bir durum mevcut
2 Adet HMI PAnelim var DOP_107EV Modeli bunlar ağa bağlı ve sanal network ipleri aktif.
1 HMI direkt olarak PLC ile bağlantılı diğerini ise ağ üzerinden aynı HMI ile haberleşirerek PLC'ye veri aktarmam gerekli yani bilgi yollayı alabilmeliyim bunu nasıl sağlayabilirim. Bir kaç yerde benzeri bir uygulama gördüm sahada ancak nasl yapacağımı bulamıyorum birtürlü.
Sistem ayarlarından com 2 lerini host - client yapıp birbirinin ip adreslerini vs. girmek gibi denemeler yapmış olsamda başarıya ulaşmadı rica etsem bilgi verebilirmisiniz.
Teşekkürler.