Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Bit'in Durumuna Göre Farklı Bir Biti ON/OFF Yapma

Kullanıcı avatarı
gurkan.ozdem
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Bit'in Durumuna Göre Farklı Bir Biti ON/OFF Yapma

Mesaj gönderen gurkan.ozdem »

Merhaba,

İki adet Push butonum mevcut, ilki ile PLC'nin M405 ine diğeriylede M406 sına lojik 0-1 verilerini yazıyorum. Ancak bu verilerin PLC ye gönderilmeden önce ekran üzerinde M9, M12 ve M2 bitlerinin üçününde lojik durumlarını ve/and(&&) mantığı ile lojik-1 olduklarını doğruladıktan sonra gönderilmesini sağlamak istiyorum ve M405 veya M406 tuşlarından herhangi birine bastığımda M9, M12 ve M2 bitlerinden herhangi biri lojik-0 ise bir Popup sayfasında bu M9, M12 ve M2 bitlerinin lojik 0/1 durumlarını gözlemlemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

İyi çalışmalar dilerim.

ÖRNEK;
M405 'e basıldı ancak M9 biti lojik-0 o zaman bir popup sayfası açıldı ve M9, M2 ve M12 bitlerinin durumu gözlendi
M9 = OFF
M12 = ON
M2 = ON
Hepsi ON olduğu zaman
Geri dön tuşuna basıldı ve tekrardan M405 push butonuna basılıp PLC ye lojik-1 verisi gönderildi.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Bit'in Durumuna Göre Farklı Bir Biti ON/OFF Yapma

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Bu işlemi birden farklı yöntem ile gerçekleştirebilirsiniz. Mesajınızı yorumladığım kadarı benim önerim şu şekilde olabilir.

HMI'da sayfa kontrol datası'nın D0 olduğunu varsayalım. ve M2, M9 ve M12 bit adreslerini $0 datasına binary olarak taşırsak aynı zamanda bu bitler aktif ise $10 datası 1+2+4=7 sayısına eşit olacaktır.

$0.0 gibi boş bir yazma adresli butona basıldığında butonun on makrosu çalışacak ve eğer $10 datasının durumu 7'ye eşit ise M392 biti set edilecek, değil ise D0 datasına 2 sayısı gönderilerek 2 numaralı sayfa(altsayfa no) açılacaktır.

Kod: Tümünü seç

#Bit durumlarını $10 datasına taşıma
$10.0 = GETB ({Link2}1@M2)
$10.1 = GETB ({Link2}1@M9)
$10.2 = GETB ({Link2}1@M12)

#$10 Datasını karşılaştırma

IF $10 == 7
BITON ({Link2}1@M392)
ELSE
({Link2}1@D0) = 2
ENDIF
END
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
gurkan.ozdem
İletişim:

Re: Bit'in Durumuna Göre Farklı Bir Biti ON/OFF Yapma

Mesaj gönderen gurkan.ozdem »

Turhan yazdı: 25 Ara 2020, 09:53 Merhaba,

Bu işlemi birden farklı yöntem ile gerçekleştirebilirsiniz. Mesajınızı yorumladığım kadarı benim önerim şu şekilde olabilir.

HMI'da sayfa kontrol datası'nın D0 olduğunu varsayalım. ve M2, M9 ve M12 bit adreslerini $0 datasına binary olarak taşırsak aynı zamanda bu bitler aktif ise $10 datası 1+2+4=7 sayısına eşit olacaktır.

$0.0 gibi boş bir yazma adresli butona basıldığında butonun on makrosu çalışacak ve eğer $10 datasının durumu 7'ye eşit ise M392 biti set edilecek, değil ise D0 datasına 2 sayısı gönderilerek 2 numaralı sayfa(altsayfa no) açılacaktır.

Kod: Tümünü seç

#Bit durumlarını $10 datasına taşıma
$10.0 = GETB ({Link2}1@M2)
$10.1 = GETB ({Link2}1@M9)
$10.2 = GETB ({Link2}1@M12)

#$10 Datasını karşılaştırma

IF $10 == 7
BITON ({Link2}1@M392)
ELSE
({Link2}1@D0) = 2
ENDIF
END
.
Merhaba, Turhan bey

Yorumunuz doğrudur, istediğim çalışma şekli yazdığınız gibidir. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar dilerim.

“HMI Forum” sayfasına dön