Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DVP 14SS PLC Bağlanamıyorum.

Kullanıcı avatarı
ali_onderoglu
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DVP 14SS PLC Bağlanamıyorum.

Mesaj gönderen ali_onderoglu »

DVP 14SS serisi plc ile modbus haberleşme denemeleri yaparken, plc'yi run modundan stop'a çektim, daha sonra plc'nin enerjisini kesip tekrar verip plc yi run moduna altıktan sonra, wpl soft ile plc'ye bağlanamıyorum.

İstasyon adreslerini 1'den başlayıp 20'ye kadar değiştirip deneme yapsam bile, plc ye bağlanamıyorum.

Sorun olmadan önce plc istasyon numarası 0 idi, bununla kolaylıkla denemeler yapıp bağlanabiliyordum, ta ki plc'yi run modundan stop'a alıp, daha sonra plc'nin enerjisini kesip tekrar verdikten sonra bu sorun oluştu.

Haberleşme kablosuda sağlam, kabloyu Delta serisi başka bir plc ye bağladığımda sorun yok bağlanabiliyorum.

Nerde hata yapmış olabilirim ?

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:
Durum: Çevrimiçi

Re: DVP 14SS PLC Bağlanamıyorum.

Mesaj gönderen Uğur »

Resimde haberleşme ayarı penceresinde istasyon adresi bölümü içi boş. Buraya elle "0" yazarak deneyin. Bu hücrenin boş olmaması gerekmektedir.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
ali_onderoglu
İletişim:

Uğur yazdı: 27 May 2018, 11:18 Resimde haberleşme ayarı penceresinde istasyon adresi bölümü içi boş. Buraya elle "0" yazarak deneyin. Bu hücrenin boş olmaması gerekmektedir.
Merhaba uğur bey, 0 yazdım deniyorum ama yine olmuyor. Bir önceki mesajımda da belirtiğim gibi, 0'dan 20'ye kadar tüm sayıları istasyon adresine yazıp denedim yine bağlanmıyor.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Stop moda alarak enerjiyi kapatıp açıp stop modda kalsın. Bu işlemden istasyon adresi bölümü 0 iken Oto Algıla butonuna basarak PLC yi aramasını bekleyin.

Not: Port RS232 olmalıdır. RS485 üzerinden 0 işe bağlanamazsınız.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
ali_onderoglu
İletişim:

Uğur yazdı: 27 May 2018, 12:39 Stop moda alarak enerjiyi kapatıp açıp stop modda kalsın. Bu işlemden istasyon adresi bölümü 0 iken Oto Algıla butonuna basarak PLC yi aramasını bekleyin.

Not: Port RS232 olmalıdır. RS485 üzerinden 0 işe bağlanamazsınız.

Teşekkür ederim Uğur bey, dediğiniz gibi yapınca oldu, plc'ye başka bir program gönderdim, run moduna alınca sorun düzeldi.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

PLC stop modda enerjilenince protokol fabrika değeri olan 9600 7 Even 1 ASCII şeklindedir. Bir tek bilinmeyen istasyon adresidir. Bunuda RS232 için "0" broadcast ile bağlanarak aşabiliriz. İşleme başlamadan önce Habarleşme menüsünden PLC yi fabrika değerine almanızı öneririm.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
ali_onderoglu
İletişim:

Uğur yazdı: 27 May 2018, 12:56 PLC stop modda enerjilenince protokol fabrika değeri olan 9600 7 Even 1 ASCII şeklindedir. Bir tek bilinmeyen istasyon adresidir. Bunuda RS232 için "0" broadcast ile bağlanarak aşabiliriz. İşleme başlamadan önce Habarleşme menüsünden PLC yi fabrika değerine almanızı öneririm.
İlginiz için teşekkür ederim.

“PLC Forum” sayfasına dön