1adet ac motor driver ile hidrolik pompa motorunu kontrol ediyorum
bu pompa mororu ilede bir adet hidromotoru çeviriyorum
hidro motorun döndürdüğü şaft var bu şaftın devrini 1adet sensör ile speed komutu ile ölçüyorum
örneğin hidro motor devri 520d/dk olması gerekiyor hesaplama yaptığımda örneğin analog çıkış kartındaki değeri k1800 olduğunda hidro motor devri 520d/dk oluyor fakat zamanla hidromotor verimliliği değişiyor k1800 değeri ile devir 500d/dk olduğu zaman
analog çıkış kartının bu devre göre çıkış vermesini istiyorum..nasıl bir yazılım yapmam gerekiyor
plc 28sv11r
analog çıkış kart 04 da-s
sürücü c2000 serisi
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
devri sabit tutma
- dcvoltage
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Turhan
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: devri sabit tutma
Set edilmiş 520d/dk değeri ile SPD komutu ile okuduğunuz aktif değeri çıkartırsanız fark devrini elde etmiş olursunuz. Eğer fark pozitif ise M1013 1 saniye clock pals kontağı ile analog çıkışı kademeli olarak INC komutu arttırabilirsiniz. Eğer fark negatif ise yani motor set edilmiş değerin üzerinde bir devir ile çalışıyor ise M1013 1 saniye clock pals kontağı ile analog çıkışı kademeli olarak DEC komutu azaltabilirsiniz. Bu şekilde PID çalışmaya benzer otomatik kontrol elde edebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.