loadcell ile ilgili bir proje geliştiriyorum proje gram şeklinde okuyor örneğin ekranda 10 kilo yazıldığı zaman o sayıyı 1000 ile çarpıp plcye göndermesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
kazanç ile iligili denemeler yaptım fakat nasıl çalıştığını çözemedim yardımcı olursanız sevinirim
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
hmi ile kazanç kullanımı nasıl yapılıyor
- zaferkaya
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- İslam
- İletişim:
- Durum: Çevrimiçi
Re: hmi ile kazanç kullanımı nasıl yapılıyor
Merhaba,
Arkaplan macro ile okuduğunuz değeri çarpma komutuna tabii tutup sonucuda yazılmasını istediğiniz data kullanırsanız istediğiniz olucaktır. Örneğin;
{Link2}1@D0 = $0 * 1000 (DW) buna göre $0 datasındaki değer 1000 ile çarpılıp sonucu D0(DW) datalarına yazıcaktır.
Arkaplan macro ile okuduğunuz değeri çarpma komutuna tabii tutup sonucuda yazılmasını istediğiniz data kullanırsanız istediğiniz olucaktır. Örneğin;
{Link2}1@D0 = $0 * 1000 (DW) buna göre $0 datasındaki değer 1000 ile çarpılıp sonucu D0(DW) datalarına yazıcaktır.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- zaferkaya
- İletişim:
merhaba, denedim fakat olmadı başka bir yolu var mı
- İslam
- İletişim:
- Durum: Çevrimiçi
Adresleri kendinize göre düzenleyin. Bu şekilde çalışır.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- zaferkaya
- İletişim:
element makrosuna ekliyormuşum bg macroya ekleyince sorun düzeldi teşekkür ederim