Öncelikle site hayırlı uğurlu olsun
Pıck to lıght sistemi yaptım vipa plc ve wincc merkez DOP-B03E211 hmı ekranı ise sahada sistem ethernet ıp ile haberleşmekte wincc sistemine sayı gönderiyorum oda sql serverden karşılaştırma yapıp plc ye bilgi gönderip alıyor fakat DOP-B03E211 hmı ekranına karakter girdiğimde wıncc ye bana birebir aktarma yapmıyor her yolu denedim başka ekranmı almam gerekli karakter transferi için
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DOP-B03E211 Karakter Transferi Problemi
- deniz.pakel
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
DOP-B03E211 Karakter Transferi Problemi
Devrim Gİbidir Bazı Başlangıçlar İnanırsan Ve Vazgeçmezsen Mutlaka Gerçekleşir
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Re: DOP-B03E211 Karakter Transferi Problemi
HMI sistemde bir adrese verimi gönderiyor yoksa wincc hmi den tanımlı bir adresten okuma mı yapıyor. Bir adrese veri gönderecek ise seçili protokolde ilgili adrese yazma işlemini yapacaktır. Yazılan veride problem var ise onu konuşmak lazım. Ama Wincc HMI dan okuma yapıyor ise dahili hafızalarından o zaman 2 tarafın yapılandırmaları kontrol edilmeli, çünkü gönderen HMI değil HMI da girilen değeri okuyan Wincc dir.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
- deniz.pakel
- İletişim:
Hocam HMI sahada Wıncc Merkezde sistem şöyle çalışıyor operator sisteme order no var örneğin 10512252 giriyor ve wincc ye yazıyor wıncc ise sql serverde arayıp plc ye gönderiyor işlem bitene kadar plc ile alış veriş yapıyorlar yani kısacası hmı bizde sadece operator giriş ekranı olarak kullanılmakta karakter olarak örneğin br905810 gibi bir giriş yapıyor fakat wıncc ye farklı olarak geliyor çözemedim bunuUğur yazdı: 03 Nis 2018, 17:54 HMI sistemde bir adrese verimi gönderiyor yoksa wincc hmi den tanımlı bir adresten okuma mı yapıyor. Bir adrese veri gönderecek ise seçili protokolde ilgili adrese yazma işlemini yapacaktır. Yazılan veride problem var ise onu konuşmak lazım. Ama Wincc HMI dan okuma yapıyor ise dahili hafızalarından o zaman 2 tarafın yapılandırmaları kontrol edilmeli, çünkü gönderen HMI değil HMI da girilen değeri okuyan Wincc dir.
En son deniz.pakel tarafından 03 Nis 2018, 18:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- deniz.pakel
- İletişim:
{EtherLink1}2@DB3.DBD40 şu adresden plc üzerinden wıncc ye yazmakta ekran programını inceleyebilir sinizdeniz.pakel yazdı: 03 Nis 2018, 18:01Hocam HMI sahada Wıncc Merkezde sistem şöyle çalışıyor operator sisteme order no var örneğin 10512252 giriyor ve wincc ye yazıyor wıncc ise sql serverde arayıp plc ye gönderiyor işlem bitene kadar plc ile alış veriş yapıyorlar yani kısacası hmı bizde sadece operator giriş ekranı olarak kullanılmakta karakter olarak örneğin br905810 gibi bir giriş yapıyor fakat wıncc ye farklı olarak geliyor çözemedim bunuUğur yazdı: 03 Nis 2018, 17:54 HMI sistemde bir adrese verimi gönderiyor yoksa wincc hmi den tanımlı bir adresten okuma mı yapıyor. Bir adrese veri gönderecek ise seçili protokolde ilgili adrese yazma işlemini yapacaktır. Yazılan veride problem var ise onu konuşmak lazım. Ama Wincc HMI dan okuma yapıyor ise dahili hafızalarından o zaman 2 tarafın yapılandırmaları kontrol edilmeli, çünkü gönderen HMI değil HMI da girilen değeri okuyan Wincc dir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.