Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Delta plc ile bürülör kontrolü
- kaplan318
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Delta plc ile bürülör kontrolü
Ram makinesinin brülör kontrolünü yapmak istiyorum b03s211 dvp ss2 dv04pt kullanarak fakat nasıl yapacağımı bulamadım lütfen acil yardım
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
- Durum: Çevrimiçi
Re: Delta plc ile bürülör kontrolü
Kontrol detayları içerisinde başaramadığınızı yerleri belirtirseniz yol gösterme anlamında yardımcı olmaya çalışırız.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
- Ciseotomasyon
- İletişim:
Brülörün çalışma prensibini bilmen gerekir hangi şartlar tamamlanın ca ateşleme yapıcak emniyetleri hava klepesi servo motorunu kontrol edici pıd yapman lazım olur ama uğraşman gerek
Automation
- Ciseotomasyon
- İletişim:
Brülör beyniin çalışmasını yapıp yapalirsin ısı cihazı gene kendi cihazını kullan alev görücü dijital çıkış veren cihazlar var onları kullan yandı yanmadı sinyali için
Automation
- ELZEMEFE
- İletişim:
Tam olarak bürülör ün ısısını mı kontrol etmek istiyorsun.
Brülöre ait elektronik kısmı söküp o kısmı kendinmi yapmak istiyorsun.
Çok genel olmuş biraz detaylandır.
Brülör markası kontrol etmek istediğin metod .. yada ısısını kontrol etmek istediğin yer gibi..
Brülöre ait elektronik kısmı söküp o kısmı kendinmi yapmak istiyorsun.
Çok genel olmuş biraz detaylandır.
Brülör markası kontrol etmek istediğin metod .. yada ısısını kontrol etmek istediğin yer gibi..
- kaplan318
- İletişim:
Yapmak istediğim şu ekrandan ben bir set değeri girecem bürülör ilk yanmada bu set değerine ulaşıncaya kadar vanayı açacak y0 pulse şeklinde çıkış verecek veya sıcaklığa ulaşıncaya kadar komple açacak vanayı hedef sıcaklığa ulaşınca y1 den yine pulse şeklinde gaz vanasını kısacak sıcaklık değeri set değerinin 2 derece altı iki derece üstü şeklinde limit de çalışacak sıcaklık eşitse y0 veya y1 çıkış vermeyecek şayet sıcaklık set edilen değerden 5 derece üste çıkarsa bürülörü kapatacak yani y2 off olacak çalışamasını istedeiğim şekil böyle birde diyelim ki ben ekrandan 200 derecede iken 160 dereceye düşürdüm bürülör kısmaya gidecek yani y1 aktif olacaka 5 dk boyuncada bürülör sönmiyecek 5 dk dan fazla sürede ısı düşüş gösteremezse bürülörü kapatacak yani y2 off olacak istediğim bu, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. sistemi ben karşılaştırmalarla yaptım ama verimli olmadı istediğim sonuçları alamadım pid denedim pid dede istediğimi yapamadım tıkandım kaldım lütfen durum acil
- kaplan318
- İletişim:
Şayet anlatmayla olmaz derseniz telefonla irtibat kuralım siz bana teamweaverden anlatırsanız veya bunu detaylı anlatan bir video yüklerseniz sevinirim tekstil, fırın, hattane gibi bir çok yerde bu ısı kontrolü kullanılmakta internette bulduğum örnekler yetersiz keza artık internet bilgi kirliği ortamı olmuş doğru bilgiye ulaşamıyorum. Mevcutta Çalıştığım İş Yerinde Bu işler üzerine yoğunlaşmaya fırsat Bulmuşken Kendimi Daha iyi noktalara geliştirmek isitiyorum Yardımlarınız için şimdiden çook teşekkür ederim kolay gelsin
- ELZEMEFE
- İletişim:
Bu bahsettiğiniz metod oransal kontrol brülörlerde kullanılan kontrol metodu
Ya bunu yapan ısı kontrol cihazları var onu alacaksınız yada PLC üstünden bu algoritmayı
öğrenip yapmaya çalışacaksınız .
Brülör kontrol konusunda 3 senedir uğraşıyorum ısı kontrol cihazı nerdeyse hiç kullanmıyorum .
Kontrol etmeniz ve göz önünde bulundurmanız gereken şey
zaman, set değeri , ve ölçülen değer . bunları düşünerek algoritma üretmeniz gerekiyor.
PID kontrol motoduna bakın artı eksi için röle çıkışlarınız olduğunu düşünün. ve buna uygun bir algoritma
üretmeye çalışın
Ya bunu yapan ısı kontrol cihazları var onu alacaksınız yada PLC üstünden bu algoritmayı
öğrenip yapmaya çalışacaksınız .
Brülör kontrol konusunda 3 senedir uğraşıyorum ısı kontrol cihazı nerdeyse hiç kullanmıyorum .
Kontrol etmeniz ve göz önünde bulundurmanız gereken şey
zaman, set değeri , ve ölçülen değer . bunları düşünerek algoritma üretmeniz gerekiyor.
PID kontrol motoduna bakın artı eksi için röle çıkışlarınız olduğunu düşünün. ve buna uygun bir algoritma
üretmeye çalışın
- Ciseotomasyon
- İletişim:
Deltanın dtv ısı control serisini kullan servı kontrolünü o yapsın beyin kısmını plc ye işle bence plc pıd yaparsın ama uğraşırsın baya hedefe yaklaşınca servıyu kapamaya geö pilotta yansın dersin alarm setinde brülörü stop yaparsın
Automation