Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Alarm
- Turhan
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: Alarm
DOPSoftda Alarm okuma adresi olarak M160 tanımladıysanız diğer alarm bitleriniz sıralı olarak atanmaktadır ve Her bir alarm durumu için ayrı ayrı satır açıklaması belirtebilirsiniz.
(11) HMI Alarm Tablosu bağlantısından bununla ilgili örneklere erişebilirsiniz.
(11) HMI Alarm Tablosu bağlantısından bununla ilgili örneklere erişebilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- pelezinho07
- İletişim:
elimde 16 girişin olduğu ve bir adet kontak butonunun olduğu bir yapı var.bu yapıya hmı panel üzerinde alarm eklemek istiyorum.alarmımın şartı ise kontak kapalı olduğu anda girişlerden en az birinden 1 giriş sağlandığında alarm çalışacak.panel üzerinde bu alarmı elle susturabişmeyi amaçlıyorum.bunun için arka plan makro mu yazmak gerekir yoksa daha başka bir şey mi yapmak gerekir?açıkçası formu taradım ama bu konuda pek mesafe kat edemedim.projemin görüntüsünü açıklayıcısı olması açısından ekliyorum
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
HMI Alarmların çalışması Lojik şartlara bağlı ise Makrolar aracılığı ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Dopsoft - -> Seçenekler - - > Alarm Ayarları penceresinden tanımlayacağınız Word adresin bitlerine göre HMI üzerinde alarm durumunu aktif/pasif edebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- pelezinho07
- İletişim:
bu noktada iki sorum var turhan bey. ben tek alarm üzerinden birçok adresi kontrol etmek istiyorum.ayrıca benim okuma adres bilgilerim 10001 ile başlayıp sıra ile devam ediyor.buradaki 40001 adresi ile eşleşmiyor
- Turhan
- İletişim:
10.001 Bit adres 40.001 ise word adrestir. Bit adresten elde ettiğiniz verileri GETB makro komutu ile word datanın bitlerine taşıyarak Alam okuma adresini herhangi bir word adres olarak tanımlayabilirsiniz.
Not: $0 gibi datalar HMI dahili hafıza bölgeleridir. Makro komutlarında bu data bölgelerini de kullanabilirsiniz.
Not: $0 gibi datalar HMI dahili hafıza bölgeleridir. Makro komutlarında bu data bölgelerini de kullanabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- pelezinho07
- İletişim:
turhan hocam makro konusunda çok zayıf kaldık.ben size projenin kabasını tarif edeyimde buna göre makro ayarları bir örnek gösterseniz.en azından bir kuble görebilirsek devamını getirebiliriz.
bir adet kontak butonumuz var ve 13 adet giriş butonu.bunların sadece 1 ve 0 durumunu inceliyoruz.kontak butonumuzun adresi 10001 ile başlıyor diğer girişlerimizin adresi ise 10002 ile sıralı devam ediyor.
biz istiyoruzki kontak durumu sıfır olduğu zaman diğer 13 girişimizin en az birinin durumu bir ise alarmımız uyarı versin.
bir adet kontak butonumuz var ve 13 adet giriş butonu.bunların sadece 1 ve 0 durumunu inceliyoruz.kontak butonumuzun adresi 10001 ile başlıyor diğer girişlerimizin adresi ise 10002 ile sıralı devam ediyor.
biz istiyoruzki kontak durumu sıfır olduğu zaman diğer 13 girişimizin en az birinin durumu bir ise alarmımız uyarı versin.
- pelezinho07
- İletişim:
hocam burda 13 girişi kontak üzerinden okuma yaptık.yani kontak butonu(adresi10001) diğer 13 girişin en az birisi 1 durumunda olursa uyarı veriyordu.bu noktada kontağın durumu 0 olduğunda girişlerimizi 1 olması durumunda uyarı verme olayında sıkıntı yaşadık.ek dosyada görüldüğü gibi kontak adresindeki durum 1 olunca sadece kontak uyarı veriyor.
- pelezinho07
- İletişim:
şu şekil bir kaç değişiklikle kontrol butonunun $0.0 adresinden okuma yaparak ilerleme sağladık.fakat kontrol butonumuz girişlerden 1 durumu okumasa bile 1 durumunda kalıyor.diğer yandan kontrol butonunu nasıl buzzer veren bir alarma dönüştürebiliriz?