Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

takvimsel İşlem ve üretim raparu

Kullanıcı avatarı
deniz978
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

takvimsel İşlem ve üretim raparu

Mesaj gönderen deniz978 »

Merhaba iyi günler iyi çalışmalar dilerim.
ben videlarınızın çok yardımını gördüm..herhangi bir kurs gitmeden ihtiyacımı karşılayacak şekilde ders ve video anlatımlarınızla işletmedeki projeleri çözmeye çalışıyorum..
Çok tecrübeli olamayabilirim..o yüzden belki anlatımlarınızı tam anlamıyabilirim..şimdiden lütfen kusuruma bakmayın.
öncelikle sorunumdan bahsetmek istiyorum..
biz adanada çivi fabrikasıyız..fabrikamızdaki 24 adet çivi makinesi Alman N90 model ve dakikada 800 adet çivi kesiyor..
bu Makinede siemens s100 plc vardı..çok eski idi..ve çogunda oda yoktu..ben 1 adet makinenin elektrik kısmını tamamen söküp attım..ve hiç birsey bırakmadım..
sadece Makinenin alman mühendisliğinin Şase kısmı kaldı..
Sonra elimizde bulunan çinden aldığımız bir çivi makinesinin tüm elektrik hmi-plc ve sürücüde dahil kopyalayarak (hmi-plc ve sürücü çinde kullanılan türkiyede kullanılmadığından dolayı ülkemizde bulunan modeller ile) bir pano ve elektrik sistemi yaptım..
alman makinesinde daha çok özellik olduğundan dolayı epey revize ettim..
onda sadece çivi kesilen adet vardı..ben videolardan hesaplama gibi..şunları ekledim..hmi ye çivi çapı--çivi boyu giriyorum ..artık planladığımız kg ı hesaplayarak daha görülebilir netice elde ediyoruz..
şimdi yapmak istediğim hmi de bir sayfa açıp.. biz 3 vardiya çalışıyoruz..08:30-16:30---16:30-00:30---00:30-08:30 saatleri...bu sayfada otomatik yada tarih gün/ay/yıl ve
ilk başta tarih çıkacak..gün/ay/yıl sonra 3 vardiyada üretilen ürün adı ve kg...ürün adı --vardiya ..en sonunda tekrar sabah 08:30 da günlük toplam üretim miktarı..
ve bunları ve hmi içinde kayıtlı olmasını yapmak istiyorum...artık mesela 6 ay önce ki üretim gibi..
2.hedefim..8 saatlik vardiyada makine tam olarak kaç saat duruş yapmış..verim açısından yüzde olarak görmek için..
yapabilirmiyim.. ilğinize alakanıza ve yardımlarınıza çok ama çok teşekkür ederim..iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Re: takvimsel İşlem ve üretim raparu

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

Verileri kayıt almak, dışarı aktarmak ya da grafiğe dökmek gibi işlemleri Data Kayıt Buffer özelliği ile gerçekleştirebilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
deniz978
İletişim:

merhaba İslam bey..geri bildiriminiz için teşekkür ederim..bu videyu izlemiştim..fakat yukarıda bahsettiğim ve yapmak istediğim proje ile uygulayamadım..
plc de gerçek zaman saati kullanıp..tetikleyeceğim vardiya saatlerine bir bit kullanıp..bu okuma bitlerini data kayıt buffer kullanıp kayıt altına alarak kullanmalıyım.
bana yukarıdaki projem ile ilğili bir yerden başlamak için rica etsem basit bir hmi ve plc programı uygularmısınız.inceleyip devam edeyim..
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

Öncelikle data buffer işlemini videoda anlatıldığı gibi uygulayın. Kayıt alma olarak söylediğiniz şeyi karşılıyormu buna bakın. Eğer karşılıyosa zaten uyguladığınızda kayıt alma şartının sabit zamana ya da PLC bitine ihtiyaç duyduğunu anlıyacaksınız. Bu durumda PLC içerisindeki bir bit vasıtasıyla data buffer prosedürünü gerçekleştirebiliceksiniz. Artık bu bitin tetiklenme durumunu da PLC'deki RTC(Gerçek zaman saati) komutuyla eşleştirebilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
deniz978
İletişim:

Peki dediğiniz yoldan gidip bir yerden başlıyacam..elimdeki plc programı ve hmi üzerinden yola çıkarak.. ihtiyacım olan programı yapmaya çalışacagım..tekrar teşekkür ederim

“PLC Forum” sayfasına dön