Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

HMI Dil seçimi

Kullanıcı avatarı
plcotomasyon
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

HMI Dil seçimi

Mesaj gönderen plcotomasyon »

Merhaba arkadaşlar
1.Dop hmı panellerde dil seçimi butonlarından dil seçimimi yapıp aynı zamanda çalışma sayfama gidebilir miyim?
2.Ayrıca diyelim ki fransız dilini 1 defa seçtim hmı şalteri her kapatıp açtığımda o dilde ekran açılışı yapılabilir mi?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder başarılar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: HMI Dil seçimi

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Dil değiştir butonunun işlem sonrası makrosu ile DOPSoft --> Seçenekler --> Yapılandırma -->Kontrol Bloğunda belirteceğiniz sayfa numarası datasına istediğiniz sayıyı göndererek bu butona basıldıktan sonra doğrudan ilgili sayfayı açabilirsiniz.

Aynı kontrol bloğunda okuma adresinş kalıcı bir register olarak seçerseniz son dil seçiminiz enerji kesintisi sonrasında bile aynı kalacaktır.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
plcotomasyon
İletişim:

Mesaj gönderen plcotomasyon »

Merhaba Turhan bey yazdıklarınızı yaptım 4 dil seçeneğim var işlem sonrası makro ile hem dil seçip hem istediğim sayfaya gidiyorum buraya kadar tamam birtek enerjiyi kesip tekrar verdiğimde panelde çoklu dil seçeneği sayfasındaki ilk işaretli ikon olan türkçe geliyor kalıcı data olarakta d500 ü seçtim nerede hata yapıyorum?
Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Her dil değiştir butonunun işlem sonrası makrosu ile kontrol bloğunda belirlediğiniz 'Sistem Kontrol' word adresini(Örneğe göre D507) HMI dahili kalıcı hafıza bölgesine($M0 gibi) MOV komutu ile taşıyın. Her dil değiştir butonu için bu makro satırını kullandıktan sonra, HMI Açılış makrosunda $M0 datasını 'Sistem Kontrol' word adresine gönderin. Bu şekilde HMI aktif olduğu süre boyunca $M0 datasında aktif olarak çalışılan en son dil değerini güncelleyecek ve HMI'nin yeniden enerjilenmesi ile son çalışılan dil değerini HMI ilk açılışında sistem kontrol word adresine yeniden taşıyarak ekrana getirecektir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“HMI Forum” sayfasına dön