Merhabalar
Tp70 hmi ekranda dinamik bitmap ile 10 adımlık(durum) bir animasyon yapıyorum fakat referans alacağı nokta olarak sadece. T C D bulunmakta ( resim1 de mevcut ) ben m0 dan referans almasını istiyorum m0 butonuna bastığımda hareket etsin istiyorum
bunu nasıl yapabilirim.
İkinci olarakda zaman rölelerini ms cinsinden değilde dk cinsinden işlesin istiyorum örneğin ekrandan 5 dediğimde 5 dk olacak şekilde olması lazım bununla ilgili bir örnek çizim verebilirseniz sevinirim .
Plc konusunda pek bilgiye sahip değilim öğrenmeye yeni başlıyorum . Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Tp editör ve Tp70 hmi hk.
- fazlief
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Tp editör ve Tp70 hmi hk.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Re: Tp editör ve Tp70 hmi hk.
Merhaba,
- Dynamic Bitmap Elementinizin okuma adresini PLC datası tanımlayıp PLC programında bir bit aktif olduğunda sayı değerini belirli bir zaman sabitinde bir birim arttırarak resim geçişlerini sağlayabilirsiniz.
- TP70 PLC programında dakika cinsinden sayma birimi desteklenmemektedir. HMI'den girilen dakika değerini saniyeye konvert edip 100ms. çözünürlüklü timerları kullanabilirsiniz.
- Dynamic Bitmap Elementinizin okuma adresini PLC datası tanımlayıp PLC programında bir bit aktif olduğunda sayı değerini belirli bir zaman sabitinde bir birim arttırarak resim geçişlerini sağlayabilirsiniz.
- TP70 PLC programında dakika cinsinden sayma birimi desteklenmemektedir. HMI'den girilen dakika değerini saniyeye konvert edip 100ms. çözünürlüklü timerları kullanabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- fazlief
- İletişim:
Teşekkürler hocam bi sorum daha olucak zaman rölesini duraklatabilirmiyim mesela bir butona basınca duraklasa tekrar basınca devam etse böyle birşey mümkünmü ?
- Turhan
- İletişim:
Accumulative tipindeki timerları kullanırsanız timerin çalışma şartı yeniden aktif olduğunda timer son kaldığı değer üzerine saymaya devam edecektir.
DELTA Electronics Turkey