Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

encoder hareketini ekranda göstermek

Kullanıcı avatarı
yavuz16
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

encoder hareketini ekranda göstermek

Mesaj gönderen yavuz16 »

arkadaşlar kolay gelsin ben plc kontrolü ile robot hareketi sağlıyorum,ekranda animasyon yöntemi ile robotun hareketini gsterebiliyorum ama hangi konumda kaldığını nasıl gösterebiliriz?robot aşağı ve yukarı olmak üzere sürekli hareket ediyor,encoderden gelen bilgiyi sayı göster komutuyla ve bar ile gösterebiliyorum ama bu bar mantığının aynısını,robotun şeklini koyarak yapabilir miyiz,encoderden gelen değer yükseldikçe bar yükseldiği gibi ekrandan robotta yükselsin,değer düştükçe robotta aşağı doğru insin
yardımlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: encoder hareketini ekranda göstermek

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

HMI Hareketli animasyonu seçeneği ile herhangi bir nesneyi X ve Y koordinatında dinamik olarak konumlandurabilirsiniz. Re: hareketli animasyon başlığındaki örneğe gözatabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: encoder hareketini ekranda göstermek

Mesaj gönderen Uğur »

Robotun eklemlerini ayrı resimler halinde yaparsanız animasyon elementi ile sağa sola yukarı aşağı hareket verdirebilirsiniz belki ama koordinat temelli çalışacağınız için biraz zahmetli olacaktır. Animasyonun basit kullanımını aşağıdaki linkteki örnekten inceleyebilirsiniz.

Re: hareketli animasyon
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal

“HMI Forum” sayfasına dön