Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

CP 2000 KAÇAK AKIM ATTIRMASI

Kullanıcı avatarı
ismail.cal
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

CP 2000 KAÇAK AKIM ATTIRMASI

Mesaj gönderen ismail.cal »

Merhaba c2000 serisi 37 kW inverter ile pid kontrol ile 30 kw dalgıç pompa çalıştırmaktayım.sürücü üzerinde bulunan RFI filtre yi sökmeme rağmen inverter devreye girdiğinde farklı noktalarda kaçak akım röleleri sürekli atıyor. ayrıca soğutma tankı panosu üzerinde bulunan sinyal lambaları sürücü devreye girer girmez sönük de olsa yanıyor. Sağımhanede bulunan vakum pompalarındaki valfleri açarak hava boşaltmasına neden oluyor. Son olarak besihaneye GES santrali kuruldu ges için takılan inverter sürücü devreye girdiği anda kısa devre hatası verip kendini korumaya alıyor. Dalgıç pompayı yıldız üçgen çalıştırdığımda GES inverter normal çalışıyor. Sorun nerede olabilir. Nasıl bir çözüm bulabilirim.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: CP 2000 KAÇAK AKIM ATTIRMASI

Mesaj gönderen Uğur »

Bahsettiğiniz durum sanki sürücü gövdesine RFI devre dışıyken bile çok yüksek miktarda kaçak akım akıtıyormuş gibi. Donanımsal bir durum olma itimali için sürücünün toprak ile temasını tamamen keserek test edin.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
ismail.cal
İletişim:

Bu cihazı bağladığım günden beri bu hatayı alıyorum. Bunun için sürücü girişine yalıtım trafosu bağladım ama nafile. Sürücüye bağlı tüm topraklama bağlantılarına söktüm ama yine bir sonuç yok. size ac sürücü çalıştığında bir panodan video paylaşayım. Panonun tüm giriş sigortaları kapalı olmasına rağmen sinyal lambaları yanıyor ve vakum pompasındaki valfleri salıyor. Hata sizce nedir. video linki

Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Sürücü üzerinde 00-04 parametresini 26 ayarlayarak GFF değerini % cinsinden keypad ekranda görüntüleyebilirsiniz. Sürücü çalışıyor konumda iken GFF değeri maximum % kaç değerini göstermektedir Ayrıca 06-60 ve 06-61 parametrelerinin değeri nedir?

GFF % değerini motor hem sürücüye bağlı iken hemde sürücü çıkışları boşta iken ayrı ayrı gözlemleyip mesajda belirtiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
ismail.cal
İletişim:

Merhaba İstemiş olduğunuz parametler aşağıdaki gibidir. Ayrıca izalasyon megeri ile dalgıç pompayı test ettim dalgıç tarafında izalasyon konusunda bir sıkıntı yok . Ayrıca 06-60 ve 61 değerlerini aşağı ve yukarı olmak üzere değiştirdim hiç bir şey değişmedi.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Sürücü topraklama hatasını 06-60 parametresinden ayarlanan % değeri ile 06-61 parametresinde ayarlanan zaman değeri'nin sonunda vermektedir. Öncelikle bu iki parametre değerini aşağıdaki gibi ayarlayınız ve sürücü çalışma esnasında G. %0.2 satırında gördüğünüz değeri gözlemleyiniz.

Sorun hala devam eder ise motor bağlantı uçlarını U-V-W faz çıkış klemenslerinden ayırıp sürücüye boşta start vererek G. satırındaki topraklama hata yüzdesini gözlemleyiniz. Her iki durumdada elde ettiğiniz sonuçları mesaj altında paylaşınız.

06-60: %80.0 (Software Detection GFF Current Level)

06-61: 5.0 saniye (Software Detection GFF Filter Time) oalrak ayarlayın.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Muhammet89
İletişim:

Mesaj gönderen Muhammet89 »

Ac suruculerde k tipi kaçak akım kullanılması gerekmektedir

“AC Motor Sürücü Forum” sayfasına dön