Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Geçmiş Data Tablosu Verilerini Toplama

Kullanıcı avatarı
ozanyildirim
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Geçmiş Data Tablosu Verilerini Toplama

Mesaj gönderen ozanyildirim »

İyi çalışmalar,
Bir Data Tablosu oluşturdum. Gün içerisinde saat başları kayıt alıyorum. Gün sonunda bu kaydettiğim dataların toplamını kaydetmek istiyorum. Mesela pazartesi kaydedilen veriler gün sonunda pazartesi toplam adet olarak görmek istiyorum. Daha sonra Salı günü otomatik bir şekilde aynı işlem devam etmeli. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Nasıl bir mantık yürütsem işim kolay olur veya örnek programınız önerebilir misiniz?
Resim[/img]
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Geçmiş Data Tablosu Verilerini Toplama

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Geçmiş data tablosu size toplam sonucu vermez, Kayıt alma sinyali aktif olduğunda data adresin o andaki değerini kaydeder. Şöyle bir yol izleyebilrsiniz;

HMI üzerinde 2 adet geçmiş data tablosu oluşturun. Birinci data kaydınız her saat başı bir kayıt aldığında kalıcı bir adresin değerinide saat başı toplayarak günlük toplam değeri hesaplasın. Bunlardan birincisi her saat başı kayıt alırken ikincisi ise her günün sonunda günlük toplam değere ait data adresten 1 kayıt alsın.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“HMI Forum” sayfasına dön