Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Push buton (momentary) Takılı kalması

Kullanıcı avatarı
erdaleren
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Push buton (momentary) Takılı kalması

Mesaj gönderen erdaleren »

Merhabalar. Delta ilk kez kullanacağım ve HMI panelde Push buton kullanmak istedim. Normalde çalışma mantığı bastığınız sürece aktif olur. Basmayı bıraktığınızda tekrar normal konumuna geri döner. Fakat bu butonun takılı kaldığına şahit oldum. PLC üzerinde push buton için kullandığım BIT için sadece okuma işlemini yapıyorum yani bir setleme söz konusu değil. Bu her zaman olmuyor fakat olduğu zaman ciddi sıkıntı söz konusu. Ekran dan kaynaklı sürekli basma algılıyor olabilir mi? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Push buton (momentary) Takılı kalması

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Push butonun okuma adresi set konumunda kalır ise buton durumu 1 konumunu gstereceğinden bu şekilde yorumlayabilirsiniz. Butonun okuma adresini kontrol ediniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“HMI Forum” sayfasına dön