Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

HMI Timer Dakika ayarı

Kullanıcı avatarı
tgrlgzdmr
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

HMI Timer Dakika ayarı

Mesaj gönderen tgrlgzdmr »

DOP Panelde girilen ve okunan timer değerinin kazancını 0.1 yaparak saniye cinsinden veri alabiliyorum dakika cinsinden değer girmek ve okumak için yine bir kazanç değeri mi girmem gerekiyor? Kolay gelsin. İyi günler.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: HMI Timer Dakika ayarı

Mesaj gönderen Turhan »

Delta PLC Timer değerleri milisaniye birimi üzerinden sayma işlemi gerçekleştirmektedir(x1ms, x10ms ve x100ms çözünürlükte). Dolayısı ile dakika ve saniye değerini iki farklı datadan tanımlayıp PLC içerisinde bu değerlerin toplamını milisaniye cinsinden elde edip sayma işlemi gerçekleştirmelisiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
tgrlgzdmr
İletişim:

Malesef yapamadım. FLT İLE D100 de girilen değeri D200e atadım dmulr ile d200 ü f 60 ile çarptım ve d2 ye atadım ancak timerdan d2 değeri görünse de t2 değerine etki etmedi
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

T2 timer'ını kullanıyorsanız sayma biriminiz 100ms çözünürlükte ve tamsayı tabanındadır. İşlemlerinizi buna göre gerçekleştirmelisiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
tgrlgzdmr
İletişim:

Sizin öneriniz nedir
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

(Dakika*60*10) + (Saniye*10) = T2 timer'ın sayma set değeri olacaktır.

Not: Timer set değeri K0~K32,767 aralığında olmalıdır.
DELTA Electronics Turkey

“HMI Forum” sayfasına dön