28SV plc iile IFD6500 çevirici kullanarak RS485 üzerinden bağlanmak istiyorum resimdeki gibi COMMGR v1.08 içerisinde ayarları yapıp euto-detect tuşuna tıklıyorum ama program plc ile bağlantı kuramıyor ve bulamıyor.
Acaba diğer kayıtlı yapılandırmalardan olabilirmi diye düşündüm onları kaldırım denedim ama yine sonuç olumsuz.
28sv ile scada arasında haberleşme kurmak istiyorum o nedenle IFD6500 kullanmayı istiyorum. IFD6500 ile nasıl haberleşme sağlayabilirim?
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
IFD6500 bağlantı problemi
- Ahmet
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
IFD6500 bağlantı problemi
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Günün Adamı Olmaya Çalışma,
Hakikatin Adamı Olmaya Çalış.
Unutma!!!!!
Gün Değişir ama Hakikat Asla Değişmez....
............................ Mevlana Celaleddin-i Rumi........
Unutma!!!!!
- Turhan
- İletişim:
Re: IFD6500 bağlantı problemi
IFD6500 USB--->RS485 dönüştürücünüz ile PLC'nin Haberleşme protokolleri ve istasyon numarasını doğru yazarak erişim sağlayabilirsiniz. Emin değilseniz PLC yi varsayılan fabrika ayarlarına formatlayıp 7,EVEN,1,9600 ASCII ve istasyon numarası:1 olarak bağlantı kurmayı deneyin.
Not: İletişim kurabilmeniz için PC nizde IFD6500 Driver 'ın kurulu olması gerekmektedir.
Not: İletişim kurabilmeniz için PC nizde IFD6500 Driver 'ın kurulu olması gerekmektedir.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- Ahmet
- İletişim:
Turhan Bey;
UC-PRG020 programlama kablosu ile 7,e,1,9600 ayarlarıyla bağlantı kurabiliyorum bununla plc fabrika ayarlarına döndürdüm ama yine bağlanamadım. çözüm için faydası olurmu bilemiyorum ama işletim sistemim 64bit Win 10
UC-PRG020 programlama kablosu ile 7,e,1,9600 ayarlarıyla bağlantı kurabiliyorum bununla plc fabrika ayarlarına döndürdüm ama yine bağlanamadım. çözüm için faydası olurmu bilemiyorum ama işletim sistemim 64bit Win 10
En son Ahmet tarafından 24 Nis 2018, 13:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Ahmet
- İletişim:
Turhan bey yardımınız için teşekkür ederim. İstasyon numarasını 1 yapınca sorun çözüldü.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
- Durum: Çevrimiçi
Önemli bilgi: "0" istasyon broadcast demektir. Yani herhangi bir cihaza adresi ne olursa olsun "0" ile sorgu gönderirseniz ulaşmanızı sağlar. Fakat PLC RS232 portu "0" broadcast haberleşmeyi desteklerken, RS485 portu "0" broadcast ile iletişime cevap vermeyecektir. Bu sebepten PLC'ye RS485 ile bağlantı kurmaya çalışırken mecburen WPLSoft yada ISPSoft yazılımlarında PLC istasyon numarası doğru seçilmelidir.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal