Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DOP-B10E615 HMI MAKRO YARDIM..

Kullanıcı avatarı
DİXİEE
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DOP-B10E615 HMI MAKRO YARDIM..

Mesaj gönderen DİXİEE »

Herkese Merhaba,

Elimde bir adet HMI ve Keyence Kamera var. Bunları RS232 ile haberleştirip gelen dataları hmı uzerinden görebiliyorum.(Keyence den gelen ölçüm değerleri örneği : MA,+000.000,+000.000,+000.000) Gelen bu dataları parçalamak istiyorum.BMOV komutuyla istediğim degeri çekebiliyorum.Fakat bu olçum değerleri arsındaki virgül işaretide gelemekte.Bu durumu nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum..
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: DOP-B10E615 HMI MAKRO YARDIM..

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Dataları ayıklamanız gerekmektedir. bunun için Makro komutları içerisindeki Data Dönüştürme ve Lojik işlemler komutlarını kullanmalısınız. Komut açıklamalarına DOPSoft Manuel dosyasından ulaşabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
nurhanm
İletişim:

Re: DOP-B10E615 HMI MAKRO YARDIM..

Mesaj gönderen nurhanm »

DİXİEE yazdı: 24 May 2018, 11:39 Herkese Merhaba,

Elimde bir adet HMI ve Keyence Kamera var. Bunları RS232 ile haberleştirip gelen dataları hmı uzerinden görebiliyorum.(Keyence den gelen ölçüm değerleri örneği : MA,+000.000,+000.000,+000.000) Gelen bu dataları parçalamak istiyorum.BMOV komutuyla istediğim degeri çekebiliyorum.Fakat bu olçum değerleri arsındaki virgül işaretide gelemekte.Bu durumu nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum..
Arkadaşım merhaba
bende cv-x400 le uğrasıyorum tcp/ip denedim olmadı rs232 denemedim acaba ayarları paylaşırsan ben de deneme yapar belki başara bilirim

“HMI Forum” sayfasına dön