Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

enkoder

Kullanıcı avatarı
kara_alper
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

enkoder

Mesaj gönderen kara_alper »

selamlar
Herzaman olduğu gibi enkoder ile sorun yaşıyorum..:-(
seneryosu verilen iki mesafe arasinda ayarlanan hızda surekli gidip gelen bir mekanızmayi kontrol etmek..
20hz uzerindeki sürücü hızlarında eksen dışına çıkıyor
dcnt ve karşılaştırma komutlarinin olduğu satırları EI ve DI arasına aldım ama çalıştığından emin olamadım ISPSOFT kullanıyorum..
sürücü plc 485 ile haberleşiyor.
enkoder katsayisi mm ye HMIde makro ile çevrilip plcye yazılıyor.

(mekanizmanın ağırlığı ile ani dönüşlerde kendi enerjisi ile devam edebileceğinin farkındayim fakat benzeri uygulamaların sorunsuz çalıştığınida gördüm)
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: enkoder

Mesaj gönderen Turhan »

Encoder set değerine geldiğinde sistemi hızlı bir şekilde durdurup ters yöne dönüşmü sağlamak istiyorsunuz?
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
kara_alper
İletişim:

evet öyle
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Sorununuz, Belki de hızlı sayıcı değerinin karşılaştırılması ile ilgili olmayabilir.

-Sürücü yavaşlama ve hızlanma rampa değerlerini izin verilen en düşük seviyeye çekin.

-Motorun Hareketi ile ilgili haberleşme üzerinden yazılan veriler haberleşme gecikmesine tabidir. Örneğin; Eğer Start ve yön sinyallerini haberleşmeden yazıyorsanız bu milisaniye seviyesinde bile olsa yön değişimlerinde gecikmeye yol açacaktır.

- Düşük frekans bölgesinde motor dönüş torku da zayıf olacaktır. Sürücü Tork karşılama parametre değerini arttırmayı deneyin.

- Sürücünüz destekliyor ise vektör kontrol modunda çalışın ve AutoTuning işlemi sonrasında çalışmayı yeniden gözlemleyin.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
kara_alper
İletişim:

bu parametrelerin bazılarıni kontrol ettim..
VFD EL sürücüm..

yön bilgilerini kontak ile frekansı 485 ile deniyeceğim teşekkürler..

“PLC Forum” sayfasına dön